Удовичић: Желим да чујем глас са терена!

,,Морам рећи да ми је јако драго што смо посетили Сомбор. Овај град итекако подржава спорт, издваја 5% средстава, што је пример добре праксе. Позивамо и друге локалне самоуправе да следе такав пример. Сомбор има изузетно добар спортски савез - један од квалитетнијих, самим тим од најбољих данас очекујемо и највише“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

 Као што је претходно најавио, министар ће лично присуствовати на свих 10 јавних расправа јер, како каже, жели да саслуша све сугестије, критике и идеје и да чује са каквим се проблемима спортисти, клубови и појединци суочавају на терену.

,,Неке од сугестија на данашњој јавној расправи биле су усмерене на сале у оквиру школа и предлози за враћање истих локалним самоуправама, бољу сарадњу Министарства омладине и спорта и Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Доста се полемисало о самом финансирању, знамо да је то један од главних проблема на локалу, као и о стручном оспособљавању. У Сомбору смо добили убедљиво највише сугестија и управо овакве јавне расправе омогућавају да дођемо до што квалитетнијег закона, што је наш главни циљ.“, рекао је министар Удовичић.

Top