Udovičić: Želim da čujem glas sa terena!

,,Moram reći da mi je jako drago što smo posetili Sombor. Ovaj grad itekako podržava sport, izdvaja 5% sredstava, što je primer dobre prakse. Pozivamo i druge lokalne samouprave da slede takav primer. Sombor ima izuzetno dobar sportski savez - jedan od kvalitetnijih, samim tim od najboljih danas očekujemo i najviše“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

 Kao što je prethodno najavio, ministar će lično prisustvovati na svih 10 javnih rasprava jer, kako kaže, želi da sasluša sve sugestije, kritike i ideje i da čuje sa kakvim se problemima sportisti, klubovi i pojedinci suočavaju na terenu.

,,Neke od sugestija na današnjoj javnoj raspravi bile su usmerene na sale u okviru škola i predlozi za vraćanje istih lokalnim samoupravama, bolju saradnju Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Dosta se polemisalo o samom finansiranju, znamo da je to jedan od glavnih problema na lokalu, kao i o stručnom osposobljavanju. U Somboru smo dobili ubedljivo najviše sugestija i upravo ovakve javne rasprave omogućavaju da dođemo do što kvalitetnijeg zakona, što je naš glavni cilj.“, rekao je ministar Udovičić.

Top