Удовичић: Волонтери су наша садашњост, будућност и покретачка снага!

„Ми препознајемо ваш значај и улогу у друштву јер чините најлепша и најхуманија дела! Ви сте наша садашњост и будућност и покретачка снага“, рекао је Удовичић.

Вања Удовичић, Међународни дан волонтера

Он је подсетио да је, због великог интересовања за кампове прошле године, у 2015. организовано 30 волонтерских кампова у којима су, како каже Удовичић, млади показали велику жељу за тимским радом, стицањем комуникационих вештина, иницијативом и способношћу доношења одлука, али и за бригу о својој околини и заједници.

Вања Удовичић, Међународни дан волонтера

„Циљ волонтерских кампова био је да се млади упознају, размењују искуства, уче језик, стичу нове вештине и знања, стичу нове пријатеље, али и да својим радом допринесу развоју нашег друштва. У волонтерским камповима ове године учествовало је скоро 400 волонтера, а скоро половина је била из иностранства (25 земаља). Драго ми је да је љубав према волонтирању окупила све те младе баш у нашој земљи“, нагласио је Удовичић.

Вања Удовичић, Међународни дан волонтера

Међународни дан волонтера у свету се обележава од 1985., а Министарство омладине и спорта Међународни дан волонтера обележава од 2010. када је и започет програм ,,Млади су закон’’.

Top