Udovičić: Volonteri su naša sadašnjost, budućnost i pokretačka snaga!

„Mi prepoznajemo vaš značaj i ulogu u društvu jer činite najlepša i najhumanija dela! Vi ste naša sadašnjost i budućnost i pokretačka snaga“, rekao je Udovičić.

Vanja Udovičić, Međunarodni dan volontera

On je podsetio da je, zbog velikog interesovanja za kampove prošle godine, u 2015. organizovano 30 volonterskih kampova u kojima su, kako kaže Udovičić, mladi pokazali veliku želju za timskim radom, sticanjem komunikacionih veština, inicijativom i sposobnošću donošenja odluka, ali i za brigu o svojoj okolini i zajednici.

Vanja Udovičić, Međunarodni dan volontera

„Cilj volonterskih kampova bio je da se mladi upoznaju, razmenjuju iskustva, uče jezik, stiču nove veštine i znanja, stiču nove prijatelje, ali i da svojim radom doprinesu razvoju našeg društva. U volonterskim kampovima ove godine učestvovalo je skoro 400 volontera, a skoro polovina je bila iz inostranstva (25 zemalja). Drago mi je da je ljubav prema volontiranju okupila sve te mlade baš u našoj zemlji“, naglasio je Udovičić.

Vanja Udovičić, Međunarodni dan volontera

Međunarodni dan volontera u svetu se obeležava od 1985., a Ministarstvo omladine i sporta Međunarodni dan volontera obeležava od 2010. kada je i započet program ,,Mladi su zakon’’.

Top