Удовичић у НИС-у: Сарадња с успешним компанијама – шанса за запошљавање младих

Министар Удовичић је истакао да је незапосленост младих један од највећих проблема са којима се Србија суочава.

„Влада Србије је запошљавање младих поставила међу своје приоритете, а Министарство омладине и спорта успоставља сарадњу с најуспешнијим компанијама које послују у нашој земљи, како бисмо младима отворили пут до првог посла. У директним контактима с привредом желимо да осмислимо програме који ће резултирати повећањем запослености младих, да омогућимо обуке младих  за дефицитарна занимања, као и спајање младих стручњака с компанијама, попут НИС-а, у којима ће моћи да направе своје прве професионалне кораке, покажу своје вештине, докажу се и крену са грађењем каријере“, рекао је министар омладине и спорта који је данас у НИС-у посетио стипендисте Фонда за младе таленте који обављају праксу у тој компанији.

Модел сарадње који имају Министарство омладине и спорта и компанија НИС је доказ да када се успоставе прави односи с привредом запошљавање младих није нерешив проблем. Наиме, у претходном периоду, у НИС-у је посао заслужило 34 државних стипендиста Фонда за младе таленте, који су најбољи студенти у Србији.

"Ми и Министарство омладине и спорта имамо исте вредности, па је компанија НИС до сада запослила више од 600 младих и талентованих људи. Пример наше добре сарадње је то да више од 30 стипендиста Фонда за младе таленте данас ради у НИС-у. Осим тога, кроз наше програме, ми промовишемо и спорт и спортске вредности у нашој компанији", рекао је Кирил Кравченко, генерални директор НИС-а.

Вања Удовичић захвалио је компанији НИС и њеном генералном директору Кирилу Кравченку што су препознали значај улагања у младе и што имају слуха за наше најбоље студенте и дају им шансу за прве професионалне кораке.

Министар је захвалио НИС-у и на улагањима ове компаније у српски спорт.  
Top