Udovičić u NIS-u: Saradnja s uspešnim kompanijama – šansa za zapošljavanje mladih

Ministar Udovičić je istakao da je nezaposlenost mladih jedan od najvećih problema sa kojima se Srbija suočava.

„Vlada Srbije je zapošljavanje mladih postavila među svoje prioritete, a Ministarstvo omladine i sporta uspostavlja saradnju s najuspešnijim kompanijama koje posluju u našoj zemlji, kako bismo mladima otvorili put do prvog posla. U direktnim kontaktima s privredom želimo da osmislimo programe koji će rezultirati povećanjem zaposlenosti mladih, da omogućimo obuke mladih  za deficitarna zanimanja, kao i spajanje mladih stručnjaka s kompanijama, poput NIS-a, u kojima će moći da naprave svoje prve profesionalne korake, pokažu svoje veštine, dokažu se i krenu sa građenjem karijere“, rekao je ministar omladine i sporta koji je danas u NIS-u posetio stipendiste Fonda za mlade talente koji obavljaju praksu u toj kompaniji.

Model saradnje koji imaju Ministarstvo omladine i sporta i kompanija NIS je dokaz da kada se uspostave pravi odnosi s privredom zapošljavanje mladih nije nerešiv problem. Naime, u prethodnom periodu, u NIS-u je posao zaslužilo 34 državnih stipendista Fonda za mlade talente, koji su najbolji studenti u Srbiji.

"Mi i Ministarstvo omladine i sporta imamo iste vrednosti, pa je kompanija NIS do sada zaposlila više od 600 mladih i talentovanih ljudi. Primer naše dobre saradnje je to da više od 30 stipendista Fonda za mlade talente danas radi u NIS-u. Osim toga, kroz naše programe, mi promovišemo i sport i sportske vrednosti u našoj kompaniji", rekao je Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a.

Vanja Udovičić zahvalio je kompaniji NIS i njenom generalnom direktoru Kirilu Kravčenku što su prepoznali značaj ulaganja u mlade i što imaju sluha za naše najbolje studente i daju im šansu za prve profesionalne korake.

Ministar je zahvalio NIS-u i na ulaganjima ove kompanije u srpski sport.  
Top