Удовичић с министром спорта Француске  

На састанку министара Удовичића и Канера потврђена је жеља да се интензивира сарадња Француске и Србије у области спорта.

„Србија је посвећена развоју и унапређењу спорта. То је област која је од заиста великог значаја за нашу земљу, јер поред свих користи које спорт има за здравље нације, он је и једна од најдрагоценијих платформи за међународну промоцију наше земље. Да бисмо спорт у Србији учинили што бољим, отворени смо за добре праксе из свих земаља, а ту спада и искуство Француске у уређењу система спорта, посебно у области спортске инспекције“, поручио је Удовичић.

Форум лидера у спорту који у Дохи окупља највећа имена у светској спортској политици, основан је 2012. под покровитељством шеика Тамим бин Хамад Ал-Танија, а претходних година присуствовали су му, између осталих, бивши председник Француске Никола Саркози, председник ФИФЕ Сеп Блатер, лорд Себастијан Ко, Карл Луис, Мајкл Џонсон, Нађа Команечи... Ове године, представиће се Борис Бекер.

На овогодишњем Форуму ће се разматрати иницијативе у области спорта и коришћење спортског солидарног фонда, а биће представљена и међународна иницијатива Global Watch, усмерена ка смањењу расизма и дискриминације на теренима и игралиштима, која се спроводи у партнерству са фондацијом Нелсон Мендела.

Србију, поред министра Удовичића, представљају и државни секретар за спорт Предраг Перуничић и директор Републичког завода за спорт и медицину спорта Горан Бојовић.

Top