Udovičić s ministrom sporta Francuske  

Na sastanku ministara Udovičića i Kanera potvrđena je želja da se intenzivira saradnja Francuske i Srbije u oblasti sporta.

„Srbija je posvećena razvoju i unapređenju sporta. To je oblast koja je od zaista velikog značaja za našu zemlju, jer pored svih koristi koje sport ima za zdravlje nacije, on je i jedna od najdragocenijih platformi za međunarodnu promociju naše zemlje. Da bismo sport u Srbiji učinili što boljim, otvoreni smo za dobre prakse iz svih zemalja, a tu spada i iskustvo Francuske u uređenju sistema sporta, posebno u oblasti sportske inspekcije“, poručio je Udovičić.

Forum lidera u sportu koji u Dohi okuplja najveća imena u svetskoj sportskoj politici, osnovan je 2012. pod pokroviteljstvom šeika Tamim bin Hamad Al-Tanija, a prethodnih godina prisustvovali su mu, između ostalih, bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi, predsednik FIFE Sep Blater, lord Sebastijan Ko, Karl Luis, Majkl Džonson, Nađa Komaneči... Ove godine, predstaviće se Boris Beker.

Na ovogodišnjem Forumu će se razmatrati inicijative u oblasti sporta i korišćenje sportskog solidarnog fonda, a biće predstavljena i međunarodna inicijativa Global Watch, usmerena ka smanjenju rasizma i diskriminacije na terenima i igralištima, koja se sprovodi u partnerstvu sa fondacijom Nelson Mendela.

Srbiju, pored ministra Udovičića, predstavljaju i državni sekretar za sport Predrag Peruničić i direktor Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović.

Top