Удовичић посетио компанију Кока-Кола Хеленик

,,На данашњем разговору добили смо веома значајне информације и предлоге. Један од њих је и предлог да се пракса уведе не само на факултете него и у школе, па чак и у Закон о образовању, да дамо шансу младим људима  да у склопу студирања и школовања имају могућност праксе јер према саветима представника ове компаније - тада млади људи имају могућност да сагледају будућност у Србији, да осете како велике компаније раде, да схвате да могу да имају своју мећународну каријеру и кроз рад у српским компанијама“, рекао је министар Удовичић.

 Кока-Кола Хеленик је шеста компанија коју је министар посетио у оквиру пројекта Министарства омладине и спорта Републике Србије, који се тиче запошљавања младих. Пројекат је покренут уз подршку представника младих из савеза невладиних организација КOМС (Кровна организација младих Србије) и НАПОР (Национална асоцијација практичара и практичарки омладинског рада).

 ,,Посетом претходним компанијама, увидели смо да постоји велики распон између доступних профила и потреба тржишта рада. Циљ је управо да скренемо пажњу младих на потребе привреде, и да их мотивишемо да се баве занатима за којима постоји стварна потреба на тржишту рада. Желимо да кроз овај пројекат, који ће резултирати израдом Националног програма мера за запошљавање младих, промовишемо међу младима занимања за којима постоји стварна потреба на тржишту рада, и скренемо им пажњу на потенцијал у тим областима“, рекао је министар Удовичић.

 Састанку је присуствовао и генерални директор компаније Кока-Кола Хеленик Србија Рамон Вајдингер.

 “Сарадња корпоративног и јавног сектора од изузетног је значаја за унапређење привредног амбијента, али и развој локалне заједнице. Сарадња са Министарством омладине и спорта добар је пример како заједно можемо допринети бољој едукацији младих, свако из свог поља експертизе. Компанија Кока-Кола Хеленик верује у снагу знања и посвећена је развоју не само својих запослених, већ и талентованих младих људи“ , рекао је генерални директор компаније Кока-Кола Хеленик Србија Рамон Вајдингер.

Top