Удовичић отворио конференцију под називом “Заштита етичких принципа и интегритета савременог спорта”

„Спорт је начин живота – у то верујем одувек, као некадашњи врхунски спортиста и данас као министар омладине и спорта. Спорт  обликује вредности, ставове и принципе и чињеница да високе званице и еминентни стручњаци који су били присутни на данашњој конференцији то препознају веома ме охрабрује“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Он је истакао да су у савременом спорту присутне негaтивне појаве попут намештања резултата, насиља на утакмицама итд.

„Наша основна улога, као државе, јесте да заштитимо интегритет спорта и његове основне принципе кроз институције и механизме које смо конституисали. Министарство омладине и спорта у тесној сарадњи са осталим министарствима, али и са представницима највиших спортских институција у Србији, представља ресор Владе који на свеобухватан начин прати системске потребе спорта – кроз финансирање спорта и законско уређење ове области“, рекао је министар Удовичић.

Циљ ове конференције је да се успостави дијалог о начинима за јачање капацитета институција да се ове појаве сведу на минимум, као и да о овој теми почне да се говори у српској јавности и друштву.

Top