Удовичић: Новим законом о спорту подижемо лествицу степен више

,, Проблеми у спорту са којима се сусрећу грађани Бора нису јединствени само за овај регион. То су теме о којима се говори на свакој јавној расправи. Оно што ме радује јесу сугестије и предлози о унапређењу спорта и здравља саме деце. Занимљиво је и што покрећете питање одговорности функционера у спорту као и сукобе интереса који се јављају гомилањем функција, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Он је напоменуо да као народ нисмо често у стању да прихватимо нешто што нам неко сугерише или жели да промени и да смо увек склони да прво кажемо не, и да је сходно тој чињеници веома охрабрујуће када данас у Бору чујемо позитивне ставове у односу на закон.

„Стручност у раду са спортистима је један од најбитнијих чинилаца спортског система и ту новим законом подижемо лествицу као што нас је и сам спорт научио. Сведоци смо и немилих догађаја који се јављају у спорту  и решењима уграђеним у нови закон желимо да отклонимо све те појаве. Желимо да скренемо пажњу родитељима и деци да системски водимо бригу о њима, а исто тако и тренерима и људима у самом систему спорта да их неко не само посматра већ и да жели да их едукује.“, поручио је министар Удовичић

Top