Удовичић доделио уговоре о стипендирању у Крагујевцу

„ Данас додељујемо 78 стипендија и разговарамо о Вашем односу према другим суграђанима, према млађим колегама, као и према свима онима који у Вас гледају и од Вас највише очекују. Влада Републике Србије подржава младе таленте и подржаваће у будућем периоду. Трудићемо се да повећамо број студената које стипендирамо јер је то интерес свих нас.“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

 По Конкурсу за стипендирање до 800 најбољих студената завршних година основних академских студија и до 400 студената завршних година мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2014/15. годину, студентима са Универзитета у Крагујевцу додељено је укупно 77 стипендија Фонда за младе таленте.

 „Прошле године сам овде рекао да нам је жеља да не мењамо наше индексе за пасоше и да не доживљавамо наше дипломе као карте у једном правцу за одлазак из Србије. Та моја жеља постала је и мој приориет у раду. Ви сте се наравно доказали својим учењем и залагањем и врло добро знате колико је потребно одрицања да би сте данас били овде као неко кога је држава препознала. Та одговорност на Вама је сада много већа. Желим да Вам скренем пажњу на велики значај који носите и којим можете допринети развоју локалне самоуправе.“, поручио је Удовичић стипендистима.

 Свечаној додели уговора најбољим студентима, поред стипениста Фонда за младе таленте присуствовао је и ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Слободан Арсенијевић.

 Од 2008. године до данас, Фонд је стипендирао 308 студената са Универзитета у Крагујевцу, а наставак студија у иностранству омогућен је за 75 студената са пребивалиштем у Крагујевцу. Такође, ученицима средњих школа са територије Крагујевца за постигнуте резултате на признатим такмичењима у земљи и иностранству додељено је више од 6 милионa динара за остварене резултате.

Top