Udovičić dodelio ugovore o stipendiranju u Kragujevcu

„ Danas dodeljujemo 78 stipendija i razgovaramo o Vašem odnosu prema drugim sugrađanima, prema mlađim kolegama, kao i prema svima onima koji u Vas gledaju i od Vas najviše očekuju. Vlada Republike Srbije podržava mlade talente i podržavaće u budućem periodu. Trudićemo se da povećamo broj studenata koje stipendiramo jer je to interes svih nas.“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

 Po Konkursu za stipendiranje do 800 najboljih studenata završnih godina osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završnih godina master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2014/15. godinu, studentima sa Univerziteta u Kragujevcu dodeljeno je ukupno 77 stipendija Fonda za mlade talente.

 „Prošle godine sam ovde rekao da nam je želja da ne menjamo naše indekse za pasoše i da ne doživljavamo naše diplome kao karte u jednom pravcu za odlazak iz Srbije. Ta moja želja postala je i moj prioriet u radu. Vi ste se naravno dokazali svojim učenjem i zalaganjem i vrlo dobro znate koliko je potrebno odricanja da bi ste danas bili ovde kao neko koga je država prepoznala. Ta odgovornost na Vama je sada mnogo veća. Želim da Vam skrenem pažnju na veliki značaj koji nosite i kojim možete doprineti razvoju lokalne samouprave.“, poručio je Udovičić stipendistima.

 Svečanoj dodeli ugovora najboljim studentima, pored stipenista Fonda za mlade talente prisustvovao je i rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Slobodan Arsenijević.

 Od 2008. godine do danas, Fond je stipendirao 308 studenata sa Univerziteta u Kragujevcu, a nastavak studija u inostranstvu omogućen je za 75 studenata sa prebivalištem u Kragujevcu. Takođe, učenicima srednjih škola sa teritorije Kragujevca za postignute rezultate na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu dodeljeno je više od 6 miliona dinara za ostvarene rezultate.

Top