Удовичић: Бесплатан спорт мотивација за све младе

„Надам се да сте се пре свега добро забавили у ова три дана, али и да сте показали свој такмичарски дух и остварили добре резултате. Циљ организовања оваквог догађаја је управо подршка бесплатним спортским и рекреативним садржајима који су доступни младима. Драго ми је да је пројекат СОФА заживео широм Србије и да су млади из Новог Сада, Ниша и Крагујевца препознали његов значај и активно се укључили“, рекао је Удовичић.

Vanja Udovičić, SOFA Open turnir

Он је истакао да је улога и одговорност државе, али и целог друштва да се популаризује спорт као саставни део здравог живота, а што је још важније – да се омогући свима да се баве спортом! Како каже Удовичић, у времену када нам деца одрастају пред рачунарима, када су пред нама поражавајући подаци о проценту гојазности и деформитета код деце, бесплатан спорт је итекако велика мотивација за све.

Vanja Udovičić, SOFA Open turnir

„Поред спортских активности, овај турнир акценат ставља на повезивање младих из целе земље. Верујем да сте овде склопили многа пријатељства, створили лепе успомене и да ћете, када се вратите својим кућама, наставити да се дружите и позитивно утичете једни на друге“, нагласио је Удовичић.

Vanja Udovičić, SOFA Open turnir

Министар омладине и спорта је доделио захвалнице и пехаре најбољим студентима и тимовима из Београда, Новог Сада, Ниша и Крагујевца који су се у тродневним играма надметали у четири дисциплине – баскету, одбојци, футсалу и стоном тенису.

Top