Udovičić: Besplatan sport motivacija za sve mlade

„Nadam se da ste se pre svega dobro zabavili u ova tri dana, ali i da ste pokazali svoj takmičarski duh i ostvarili dobre rezultate. Cilj organizovanja ovakvog događaja je upravo podrška besplatnim sportskim i rekreativnim sadržajima koji su dostupni mladima. Drago mi je da je projekat SOFA zaživeo širom Srbije i da su mladi iz Novog Sada, Niša i Kragujevca prepoznali njegov značaj i aktivno se uključili“, rekao je Udovičić.

Vanja Udovičić, SOFA Open turnir

On je istakao da je uloga i odgovornost države, ali i celog društva da se popularizuje sport kao sastavni deo zdravog života, a što je još važnije – da se omogući svima da se bave sportom! Kako kaže Udovičić, u vremenu kada nam deca odrastaju pred računarima, kada su pred nama poražavajući podaci o procentu gojaznosti i deformiteta kod dece, besplatan sport je itekako velika motivacija za sve.

Vanja Udovičić, SOFA Open turnir

„Pored sportskih aktivnosti, ovaj turnir akcenat stavlja na povezivanje mladih iz cele zemlje. Verujem da ste ovde sklopili mnoga prijateljstva, stvorili lepe uspomene i da ćete, kada se vratite svojim kućama, nastaviti da se družite i pozitivno utičete jedni na druge“, naglasio je Udovičić.

Vanja Udovičić, SOFA Open turnir

Ministar omladine i sporta je dodelio zahvalnice i pehare najboljim studentima i timovima iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca koji su se u trodnevnim igrama nadmetali u četiri discipline – basketu, odbojci, futsalu i stonom tenisu.

Top