Суноко ствара услове за останак и рад младих у Србији

Након обиласка производног погона и разговара са менаџментом компаније, представници Министарства омладине и спорта нагласили су значај запошљавања младих у пољопривреди.

„Суноко и остале компаније чланице МК Групе су добар пример где се запошљавају домаћи радници и да се може бити конкурентан и на светском тржишту. Пољопривреда је наша велика шанса и заједно са вама и другим успешним компанијама морамо наћи начин како да обезбедимо кадрове потребне за производне делатности али и остале индустрије,” рекли су представници Министарства омладине и спорта, додавши да под хитно морају да се створе подстицајни услови да млади остану у Србији и својим знањем и вештинама допринесу њеном економском напретку.

Директор компаније Суноко, Љубиша Раденковић, се сложио да су млади будућност ове земље и да је њихово запошљавање и њихов даљи развој једна од важнијих тема данас.

„Морамо спречити да нам највећи ресурс који извозимо из Србије буду управо ти млади људи. Србија има квалитетну радну снагу која може да допринесе успешњијем пословању компаније.   Суноко радо запошљава младе и стручне кадрове који и чине велики део укупног броја запослених наше компаније. Драго ми је што је и компанија Суноко укључена у овај пројекат за који се надам да ће резултирати конкретним мерама које ће допринети лакшем превазилажењу изазова на тржишту рада, изјавио је Раденковић.

Пројекат, које је покренуло Министарство омладине и спорта у сарадњи са представницима младих из савеза невладиних организација КОМС (Кровна организација младих Србије) и НАПОР (Национална асоцијација практичара и практичарки омладинског рада), има за циљ да се кроз обилазак и разговор са водећим компанијама код нас утврде проблеми и предузиму конкретне мере за унапређење и повећање запошљивости младих.

Top