СТВАРАМО НАЈБОЉЕ УСЛОВЕ ЗА НАШЕ СПОРТИСТЕ, УЛАГАЊЕ У СПОРТ ЈЕ ИНВЕСТИЦИЈА ЗА ЗДРАВУ И УСПЕШНУ БУДУЋНОСТ! Министар Вања Удовичић у посети Браничевском и Подунавском округ

Министар омладине и спорта Вања Удовичић наставио је и овог викенда обилазак локалних самоуправа широм Србије. Ове суботе посетио је Петровац на Млави, Пожаревац и Смедерево, где се дружио са младим спортистима, обишао радове на инфраструктури и школама уручио нову опрему за фискултурне сале.

Нове комплете спортске опреме, који се састоје од два гола са мрежама, две табле са обручима, мреже за одбојку, као и 40 лопти, добиле су Основна школа ”Жарко Зрењанин” у Великом Лаолу, затим Основна школа ”Вук Караџић” у Пожаревцу, као и Средња техничка школа у Смедереву.

Након посете младим спортистима у Петровцу на Млави, министар Удовичић обишао је радове на изградњи атлетског стадиона у Пожаревцу, који ће бити доступан свима онима који воле овај спорт, али и свим осталим спортистима и рекреативцима, као и атлетску стазу на Смедеревској тврђави где се сусрео са младим атлетичарима.

”Искористили смо овај викенд и ово лепо време како бисмо обишли радове на изградњи атлетског стадиона у Пожаревцу, који ће бити изграђен по свим светским стандардима и у коме ће моћи да уживају сви, од професионалних спортиста до рекреативаца, од наших најмлађих до наших ветерана. Одговорним улагањима у спорт, у сарадњи са локалним самоуправама, стварамо услове у којима ће тренирати наши врхунски спортисти, али где ће понићи и нови шампиони који ће  једнога дана представљати нашу Србију на светској спортској сцени. Улагања у спортску инфраструктуру никада нису била већа и поносни смо што се резултати тога виде у историјским спортским успесима које наши спортисти нижу. Поред тога, сваки инфраструктурни спортски пројекат је инвестиција у здравију и успешнију будућност.

Такође, настављамо са програмом опремања локалних клубова и школских фискултурних сала новом спортском опремом, јер препознајемо њихову важност као бастиона дружења и заједништва, али и здравља и спортског духа. Желимо да пошаљемо поруку да је спорт за све и да смо сви у истом тиму, а то је тим који побеђује!” - закључио је министар Удовичић.

Top