STVARAMO NAJBOLjE USLOVE ZA NAŠE SPORTISTE, ULAGANjE U SPORT JE INVESTICIJA ZA ZDRAVU I USPEŠNU BUDUĆNOST! Ministar Vanja Udovičić u poseti Braničevskom i Podunavskom okrug

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić nastavio je i ovog vikenda obilazak lokalnih samouprava širom Srbije. Ove subote posetio je Petrovac na Mlavi, Požarevac i Smederevo, gde se družio sa mladim sportistima, obišao radove na infrastrukturi i školama uručio novu opremu za fiskulturne sale.

Nove komplete sportske opreme, koji se sastoje od dva gola sa mrežama, dve table sa obručima, mreže za odbojku, kao i 40 lopti, dobile su Osnovna škola ”Žarko Zrenjanin” u Velikom Laolu, zatim Osnovna škola ”Vuk Karadžić” u Požarevcu, kao i Srednja tehnička škola u Smederevu.

Nakon posete mladim sportistima u Petrovcu na Mlavi, ministar Udovičić obišao je radove na izgradnji atletskog stadiona u Požarevcu, koji će biti dostupan svima onima koji vole ovaj sport, ali i svim ostalim sportistima i rekreativcima, kao i atletsku stazu na Smederevskoj tvrđavi gde se susreo sa mladim atletičarima.

”Iskoristili smo ovaj vikend i ovo lepo vreme kako bismo obišli radove na izgradnji atletskog stadiona u Požarevcu, koji će biti izgrađen po svim svetskim standardima i u kome će moći da uživaju svi, od profesionalnih sportista do rekreativaca, od naših najmlađih do naših veterana. Odgovornim ulaganjima u sport, u saradnji sa lokalnim samoupravama, stvaramo uslove u kojima će trenirati naši vrhunski sportisti, ali gde će ponići i novi šampioni koji će  jednoga dana predstavljati našu Srbiju na svetskoj sportskoj sceni. Ulaganja u sportsku infrastrukturu nikada nisu bila veća i ponosni smo što se rezultati toga vide u istorijskim sportskim uspesima koje naši sportisti nižu. Pored toga, svaki infrastrukturni sportski projekat je investicija u zdraviju i uspešniju budućnost.

Takođe, nastavljamo sa programom opremanja lokalnih klubova i školskih fiskulturnih sala novom sportskom opremom, jer prepoznajemo njihovu važnost kao bastiona druženja i zajedništva, ali i zdravlja i sportskog duha. Želimo da pošaljemo poruku da je sport za sve i da smo svi u istom timu, a to je tim koji pobeđuje!” - zaključio je ministar Udovičić.

Top