Перуничић угостио генералног секретара НОК-а Азербејџана

Абијев ће, заједно са делегацијом из Азербејџана на позив Друштва српско-азербејџанског пријатељства (ДСАП), чији је почасни председник учествовати на 11. Међународној научној конференцији Факултета за менаџмент у спорту, Алфа универзитета „Менаџмент, спорт, олимпизам“.

Перуничић је гостима пожелео добродошлицу у Србију и упознао их са радом Министарства и успесима српских спортиста и подсетио на одличну сарадњу са Министарством омладине и спорта Азербејџана, чији је резултат потписивање Споразума о сарадњи у области омладинске политике и спорта из јуна 2011. године, као и бројне радне посете у оквиру којих је констатовано да се сарадња у области омладине и спорта одвија на високом нивоу.

-Наши спортисти су у 2014. години освојили 24 светске медаље, а у овом моменту 600 спортиста из Србије борави у иностранству. Ова година је предолимпијска. Спремамо се да остваримо што боље резултате на Олимпијским играма у Риу де Жанеиру, 2016. године- истакао је државни секретар.

Абијев, који је и ректор Националне академије за физичку културу и спорт, председник Боксерског савеза Азербејџана и народни посланик, уручио је, у знак захвалности државном секретару за спорт плакету Интернационалне боксерске асоцијације (AIBA), као и књигу „Мој живот у боксу и бокс у мом животу“.

Састанку су присуствовали и саветник амбасаде Азербејџана у Београду Јаваншир Мајидов, председник и заменик председника Друштва српско-азербејџанског пријатељства Зоран Сам и Владан Шкорић и члан Друштва Ненад Станковић.

Top