Peruničić ugostio generalnog sekretara NOK-a Azerbejdžana

Abijev će, zajedno sa delegacijom iz Azerbejdžana na poziv Društva srpsko-azerbejdžanskog prijateljstva (DSAP), čiji je počasni predsednik učestvovati na 11. Međunarodnoj naučnoj konferenciji Fakulteta za menadžment u sportu, Alfa univerziteta „Menadžment, sport, olimpizam“.

Peruničić je gostima poželeo dobrodošlicu u Srbiju i upoznao ih sa radom Ministarstva i uspesima srpskih sportista i podsetio na odličnu saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta Azerbejdžana, čiji je rezultat potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti omladinske politike i sporta iz juna 2011. godine, kao i brojne radne posete u okviru kojih je konstatovano da se saradnja u oblasti omladine i sporta odvija na visokom nivou.

-Naši sportisti su u 2014. godini osvojili 24 svetske medalje, a u ovom momentu 600 sportista iz Srbije boravi u inostranstvu. Ova godina je predolimpijska. Spremamo se da ostvarimo što bolje rezultate na Olimpijskim igrama u Riu de Žaneiru, 2016. godine- istakao je državni sekretar.

Abijev, koji je i rektor Nacionalne akademije za fizičku kulturu i sport, predsednik Bokserskog saveza Azerbejdžana i narodni poslanik, uručio je, u znak zahvalnosti državnom sekretaru za sport plaketu Internacionalne bokserske asocijacije (AIBA), kao i knjigu „Moj život u boksu i boks u mom životu“.

Sastanku su prisustvovali i savetnik ambasade Azerbejdžana u Beogradu Javanšir Majidov, predsednik i zamenik predsednika Društva srpsko-azerbejdžanskog prijateljstva Zoran Sam i Vladan Škorić i član Društva Nenad Stanković.

Top