Перуничић: Трка „Кроз Србију“ међу најзначајнијим спортским манифестацијама

„Међународна бициклистичка трка „Кроз Србију“ је једна од најзначајнијих спортских манифестација наше земље. Потрудили смо се, да се и поред природне катастрофе која је задесила Србију, трка одржи и ове године и пренесе поруку о значају бављења спортом“, рекао је Перуничић.

бициклисти Србије

Он је истакао да су Министарство омладине и спорта, Бициклистички савез Србије, локалне самоуправе, РТС, ЈП „Путеви Србије“ и Туристичка организација Србије помогли да ова, 54. трка по реду, одржи континуитет и квалитет.

Државни секретар за спорт је такмичарима пожелео много среће и позвао становнике градова кроз које трка пролази да подрже учеснике ове манифестације, која ће, како је истакао наставити да буде једна од најбитнијих масовних спортских манифестација у Србији.

Слоган трке, која ће се одржати од 19. до 21. јуна, под високим покровитељством председника Републике Србије Томислава Николића, биће „Стазама слободе наших предака“, а посвећена је обележавању значајногјубилеја – 100 година од почетка Првог светског рата.  На Трци ће учествовати 24 селекције, 20 иностраних и четири домаће.

Top