Peruničić: Trka „Kroz Srbiju“ među najznačajnijim sportskim manifestacijama

„Međunarodna biciklistička trka „Kroz Srbiju“ je jedna od najznačajnijih sportskih manifestacija naše zemlje. Potrudili smo se, da se i pored prirodne katastrofe koja je zadesila Srbiju, trka održi i ove godine i prenese poruku o značaju bavljenja sportom“, rekao je Peruničić.

biciklisti Srbije

On je istakao da su Ministarstvo omladine i sporta, Biciklistički savez Srbije, lokalne samouprave, RTS, JP „Putevi Srbije“ i Turistička organizacija Srbije pomogli da ova, 54. trka po redu, održi kontinuitet i kvalitet.

Državni sekretar za sport je takmičarima poželeo mnogo sreće i pozvao stanovnike gradova kroz koje trka prolazi da podrže učesnike ove manifestacije, koja će, kako je istakao nastaviti da bude jedna od najbitnijih masovnih sportskih manifestacija u Srbiji.

Slogan trke, koja će se održati od 19. do 21. juna, pod visokim pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića, biće „Stazama slobode naših predaka“, a posvećena je obeležavanju značajnogjubileja – 100 godina od početka Prvog svetskog rata.  Na Trci će učestvovati 24 selekcije, 20 inostranih i četiri domaće.

Top