Одржана јавна расправа о Нацрту закона о спорту на Златару

,,Морам рећи да свака јавна расправа носи своје проблеме, тачно се види разлика између региона, тачно се види разлика у односу на проблеме који се активно јављају на терену. Оно што је за похвалу јесте да више општина у овом региону апсолутно подржава бесплатно бављење спортом, финансира клубове у оној мери да се не плаћа чланарина и сматрам да је то велика порука за остатак Србије, да је управо Нова Варош и цео овај округ успео да кроз финансирање спорта пошаље јасну слику родитељима да  спорт није привилегија и да мотивишу родитеље да своју децу усмере ка спорту“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

 Поред основних проблема који се тичу финансирања, а са којима се сусрећу сви клубови, данас је, према речима министра, највише било речи у вези са стручним усавршавањем – на који начин се труд, рад и струка спортских радника требају признати, говорило се и о сарадњи са Министарством просвете, могућности нових извора финансирања, итд.

 ,,Проблем је у целој Србији како да клуб или организација у области спорта дође до свежег капитала, до нових финансијских средстава и легитимно је да сваки појединац штити свој клуб и интересе, а да с друге стране тражи да се реше проблеми са којима се сусреће на терену. Мени је, као министру, изузетно важно да чујем њихов глас. Веома ми значе ове јавне расправе да бих се суочио са реалним проблемима спорта, јер се с једне стране бавимо системским решењем спорта, а с друге стране добијамо реалне проблеме представника спортских клубова и самих спортиста“, поручио је министар Удовичић.

Top