Održana javna rasprava o Nacrtu zakona o sportu na Zlataru

,,Moram reći da svaka javna rasprava nosi svoje probleme, tačno se vidi razlika između regiona, tačno se vidi razlika u odnosu na probleme koji se aktivno javljaju na terenu. Ono što je za pohvalu jeste da više opština u ovom regionu apsolutno podržava besplatno bavljenje sportom, finansira klubove u onoj meri da se ne plaća članarina i smatram da je to velika poruka za ostatak Srbije, da je upravo Nova Varoš i ceo ovaj okrug uspeo da kroz finansiranje sporta pošalje jasnu sliku roditeljima da  sport nije privilegija i da motivišu roditelje da svoju decu usmere ka sportu“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

 Pored osnovnih problema koji se tiču finansiranja, a sa kojima se susreću svi klubovi, danas je, prema rečima ministra, najviše bilo reči u vezi sa stručnim usavršavanjem – na koji način se trud, rad i struka sportskih radnika trebaju priznati, govorilo se i o saradnji sa Ministarstvom prosvete, mogućnosti novih izvora finansiranja, itd.

 ,,Problem je u celoj Srbiji kako da klub ili organizacija u oblasti sporta dođe do svežeg kapitala, do novih finansijskih sredstava i legitimno je da svaki pojedinac štiti svoj klub i interese, a da s druge strane traži da se reše problemi sa kojima se susreće na terenu. Meni je, kao ministru, izuzetno važno da čujem njihov glas. Veoma mi znače ove javne rasprave da bih se suočio sa realnim problemima sporta, jer se s jedne strane bavimo sistemskim rešenjem sporta, a s druge strane dobijamo realne probleme predstavnika sportskih klubova i samih sportista“, poručio je ministar Udovičić.

Top