Министарство омладине и спорта подржало осми "Microsoft Bubble Cup"

 

Више од 600 средњошколаца и студената такмичило се у две онлајн рунде, а на финалном Bubble Cup такмичењу учествовао је 21 тим са 63 такмичара из Пољске, Хрватске, Белорусије, Украјине, Летоније, Русије и Србије. Истог дана Microsoft Development Center Serbia обележио је свој први значајан јубилеј – 10 година од оснивања.

На свечаном отварању Bubble Cup такмичења присутнима су се обратили Милош Радосављевић, руководилац Фонда за младе таленте и представник Министарства омладине и спорта, Срђан Огњановић, директор Математичке гимназије у Београду, Јелица Протић, потпредседник Друштва за информационе системе и рачунарске мреже и професор на Електротехничком факултету у Београду, Мирослав Марић, професор на Математичком факултету у Београду и Драган Томић, директор Microsoft Development Centra.

2015-09-05 13.02.11

Милош Радосављевић је, обраћајући се присутнима на свечаном отварању такмичења, истакао значај одржавања Bubble Cup такмичења у циљу популаризације информационе технологије, као и изузетну сарадњу Министарства омладине и спорта и компаније Microsoft Srbija i Microsoft Development Centra у циљу подршке и афирмације младих. Нагласио је да је Microsoft Srbija један од најзначајнијих партнера Министарства омладине и спорта и да је тренутно више од 20 стипендиста Фонда за младе таленте запослено у овој компанији.

Bubble Cup је такмичење у решавању алгоритамских задатака осмишљено 2008. године са идејом да привуче талентоване младе програмере из региона, популаризује програмирање међу младима и промовише тимски рад. У међувремену такмичење се развило у интернационални догађај у којем се до сада надметало више од 2500 учесника.

Top