Ministarstvo omladine i sporta podržalo osmi "Microsoft Bubble Cup"

 

Više od 600 srednjoškolaca i studenata takmičilo se u dve onlajn runde, a na finalnom Bubble Cup takmičenju učestvovao je 21 tim sa 63 takmičara iz Poljske, Hrvatske, Belorusije, Ukrajine, Letonije, Rusije i Srbije. Istog dana Microsoft Development Center Serbia obeležio je svoj prvi značajan jubilej – 10 godina od osnivanja.

Na svečanom otvaranju Bubble Cup takmičenja prisutnima su se obratili Miloš Radosavljević, rukovodilac Fonda za mlade talente i predstavnik Ministarstva omladine i sporta, Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije u Beogradu, Jelica Protić, potpredsednik Društva za informacione sisteme i računarske mreže i profesor na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, Miroslav Marić, profesor na Matematičkom fakultetu u Beogradu i Dragan Tomić, direktor Microsoft Development Centra.

2015-09-05 13.02.11

Miloš Radosavljević je, obraćajući se prisutnima na svečanom otvaranju takmičenja, istakao značaj održavanja Bubble Cup takmičenja u cilju popularizacije informacione tehnologije, kao i izuzetnu saradnju Ministarstva omladine i sporta i kompanije Microsoft Srbija i Microsoft Development Centra u cilju podrške i afirmacije mladih. Naglasio je da je Microsoft Srbija jedan od najznačajnijih partnera Ministarstva omladine i sporta i da je trenutno više od 20 stipendista Fonda za mlade talente zaposleno u ovoj kompaniji.

Bubble Cup je takmičenje u rešavanju algoritamskih zadataka osmišljeno 2008. godine sa idejom da privuče talentovane mlade programere iz regiona, popularizuje programiranje među mladima i promoviše timski rad. U međuvremenu takmičenje se razvilo u internacionalni događaj u kojem se do sada nadmetalo više od 2500 učesnika.

Top