Eкипа филма „Бићемо прваци света“ на Сајму спорта - промоција правих вредности 

Са најбољим такмичарима из млађих категорија дружили су се Милош Биковић који у филму тумачи лик Радомира Шапера, Александар Радојичић који игра Бору Станковића и Страхиња Блажић -  Небојша Поповић у филму „Бићемо прваци света“.

Министар Удовичић је, говорећи о јунуорским шампионима, поручио да они представљају спортску будућност наше земље. „Имена многих од њих још увек нису позната широј јавности, али верујем да међу њима има будућих европских и светских шампиона. Министарство ће их пратити, јер се ми не бавимо спортистима тек кад постигну резултат, већ таленте усмеравамо и подржавамо и активно учествујемо у грађењу једног младог човек у врхунског такмичара“, казао је министар спорта.

Вања Удовичић истакао је да верује да ће филм „Бићемо прваци света“ који осликава успон кошарке поновити успех „Монтевидеа“, а коментаришући трофејну прошлост спорта на нашим просторима, екипи из продукцијске куће „Интермедиа нетворк“ предложио је да тема наредног филма буде ватерполо.

„Уверен сам да ће и овај филм наставити с ширењем правих вредности и промоцијом спорта. Не сумњам да ће Бићемо прваци света поновити огроман успех Монтевидеа, јер сам сигуран да ће грађани Србије, када филм дође у бисокопе и серија на мале екране, још једном бити у прилици да виде колико далеко може да се стигне када се имају јасна визија, чврста воља, одлучност и дицплина – врлине које красе кошаркаше из филма“, казао је министар спорта.

Представник продукције „Интермедиа нетворк“ Александар Радошевић захвалио је Министарству омладине и спорта на логистичкој и, како је рекао, логичној подршци током снимања филма. „Јако су ретки тренуци у животу када радите нешто лепо и корисно, а ту мислим на исте оне врендости које смо имали у Монтевидеу. И у овом пројекту који је посвећен кошарци реафирмисаћемо пријатељство, оданост пријатељима и држави. Желимо да неке нове генерације препознају све оне вредности које су красиле генерацију из седамдесетих година прошлог века, настајање кошарке и њен светски успех“, рекао је Радошевић.

Top