Ekipa filma „Bićemo prvaci sveta“ na Sajmu sporta - promocija pravih vrednosti 

Sa najboljim takmičarima iz mlađih kategorija družili su se Miloš Biković koji u filmu tumači lik Radomira Šapera, Aleksandar Radojičić koji igra Boru Stankovića i Strahinja Blažić -  Nebojša Popović u filmu „Bićemo prvaci sveta“.

Ministar Udovičić je, govoreći o junuorskim šampionima, poručio da oni predstavljaju sportsku budućnost naše zemlje. „Imena mnogih od njih još uvek nisu poznata široj javnosti, ali verujem da među njima ima budućih evropskih i svetskih šampiona. Ministarstvo će ih pratiti, jer se mi ne bavimo sportistima tek kad postignu rezultat, već talente usmeravamo i podržavamo i aktivno učestvujemo u građenju jednog mladog čovek u vrhunskog takmičara“, kazao je ministar sporta.

Vanja Udovičić istakao je da veruje da će film „Bićemo prvaci sveta“ koji oslikava uspon košarke ponoviti uspeh „Montevidea“, a komentarišući trofejnu prošlost sporta na našim prostorima, ekipi iz produkcijske kuće „Intermedia netvork“ predložio je da tema narednog filma bude vaterpolo.

„Uveren sam da će i ovaj film nastaviti s širenjem pravih vrednosti i promocijom sporta. Ne sumnjam da će Bićemo prvaci sveta ponoviti ogroman uspeh Montevidea, jer sam siguran da će građani Srbije, kada film dođe u bisokope i serija na male ekrane, još jednom biti u prilici da vide koliko daleko može da se stigne kada se imaju jasna vizija, čvrsta volja, odlučnost i dicplina – vrline koje krase košarkaše iz filma“, kazao je ministar sporta.

Predstavnik produkcije „Intermedia netvork“ Aleksandar Radošević zahvalio je Ministarstvu omladine i sporta na logističkoj i, kako je rekao, logičnoj podršci tokom snimanja filma. „Jako su retki trenuci u životu kada radite nešto lepo i korisno, a tu mislim na iste one vrendosti koje smo imali u Montevideu. I u ovom projektu koji je posvećen košarci reafirmisaćemo prijateljstvo, odanost prijateljima i državi. Želimo da neke nove generacije prepoznaju sve one vrednosti koje su krasile generaciju iz sedamdesetih godina prošlog veka, nastajanje košarke i njen svetski uspeh“, rekao je Radošević.

Top