Боровчанин: Стипендисти Фонда за младе таленте су најбоља инвестиција Србије

Стипендисти су током четири дана учествовали у радионицама, групним саветовањима и индивидуалним разговорима, како би лакше дошли до посла.

Државни секретар за омладину Ненад Боровчанин нагласио је важност каријерног саветовања младих људи у Србији, како би се незапосленост, као највећи проблем омладине, смањила. Он је истакао да су управо млади највећа снага и ресурс сваког друштва, и да је одлука да се у њих улаже најбоља инвестиција коју Србија има.

“У пракси смо видели да су раније нека улагања била без претходног плана, насумице, те стога нису ни дала резултате. Ви, стипендисти Фонда за младе таленте Доситеја, сте показали да сте међу оним инвестицијама које нису промашене”, приметио је државни секретар и додао како су стипендисти током читавог школовања изнова доказивали да је сваки динар уложен у њих права одлука.

“Млади су наша највећа снага и одлука да се у вас улаже је најбоља инвестиција коју Србија има”, нагласио је Боровчанин, уз напомену да сертификати које су добили нису битни сами по себи јер су они само папир, а једино су важни знање и вештине које им нико не може узети.

“Желим вам да покренете каријеру, да покренете Србију”, поручио је стипендистима Боровчанин.

Програм “Покрени каријеру” по други пут организује Београдска отворена школа, уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта.

Top