Borovčanin: Stipendisti Fonda za mlade talente su najbolja investicija Srbije

Stipendisti su tokom četiri dana učestvovali u radionicama, grupnim savetovanjima i individualnim razgovorima, kako bi lakše došli do posla.

Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin naglasio je važnost karijernog savetovanja mladih ljudi u Srbiji, kako bi se nezaposlenost, kao najveći problem omladine, smanjila. On je istakao da su upravo mladi najveća snaga i resurs svakog društva, i da je odluka da se u njih ulaže najbolja investicija koju Srbija ima.

“U praksi smo videli da su ranije neka ulaganja bila bez prethodnog plana, nasumice, te stoga nisu ni dala rezultate. Vi, stipendisti Fonda za mlade talente Dositeja, ste pokazali da ste među onim investicijama koje nisu promašene”, primetio je državni sekretar i dodao kako su stipendisti tokom čitavog školovanja iznova dokazivali da je svaki dinar uložen u njih prava odluka.

“Mladi su naša najveća snaga i odluka da se u vas ulaže je najbolja investicija koju Srbija ima”, naglasio je Borovčanin, uz napomenu da sertifikati koje su dobili nisu bitni sami po sebi jer su oni samo papir, a jedino su važni znanje i veštine koje im niko ne može uzeti.

“Želim vam da pokrenete karijeru, da pokrenete Srbiju”, poručio je stipendistima Borovčanin.

Program “Pokreni karijeru” po drugi put organizuje Beogradska otvorena škola, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta.

Top