Боровчанин и сер Пол Џаџ: Шанса за младе у најбољим компанијама

Државни секретар за омладину Ненад Боровчанин је искористио потписивање протокола о сарадњи Фонда за младе таленте и Британско-српске привредне коморе да понови позив компанијама које послују у Србији за отворање врата младим стручњацима.

“Сваки послодавац треба да планира запошљавање младих стручњака или да им омогући стручну праксу као вид друштвено одговорног пословања”, предложио је државни секретар, и као директну корист компанија навео добијање кадра са сјајним идејама, који ће поспешити и осавременити њихово пословање.

Са оваквим концептом сложио се и председник Британско-српске привредне коморе сер Пол Џаџ, коме је Боровчанин посебно захвалан због залагања за потписивање протокола о сарадњи са Фондом за младе таленте.

“Значај стручних пракси за стипендисте Фонда и најбоље студенте у компанијама чланицама Британско-српске привредне коморе је од изузетне важности и представља корак ка њиховом запослењу и квалитетном наставку каријере”, истакао је Боровчанин, и подсетио на значај повезивања најбољих студената са успешним компанијама.

“Захваљујем серу Полу Џаџу јер ће чланице Коморе овом сарадњом помоћи друштву да млади не напуштају Србију”, закључио је Боровчанин.

Током трећег Међународног сајма спорта, који се под покровитељством Министарства омладине и спорта у хали 2 Београдског сајма одржава од 27. до 29.новембра, на штанду МОС-а потписан је протокол о сарадњи Фонда за младе таленте и Британско-српске привредне коморе. Потпис на уговор су ставили државни секретар за омладину Ненад Боровчанин и председник Коморе Сер Пол Џаџ.

Top