Боровчанин: ЕУ као стандард живота

Државни секретар Боровчанин искористио је обраћање на Инфо дану „Млади и европске интеграције“ да окупљеним активистима из више од 100 омладинских невладиних организација афирмише европске вредности и позове их да исто то они учине у својим срединама, представљајући значај интеграција за саме грађане.

„Министарство омладине и спорта константно информише и обучава младе за коришћење различитих доступних могућности са међународног нивоа“, подсетио је државни секретар и похвалио напоре да се у Србији формира систем одговорности, уређених институција и поштовања права и прописа.

Поздрављајући партнере на реализацији Инфо дана, Боровчанин је истакао како ће младе активисте шефица Преговарачког тима Тања Мишчевић из прве руке упознати са искуствима из преговора, али и едуковати о писању пројеката и различитим могућностима сарадње, а заменика шефа Делегације ЕУ у Србији Оскара Бенедикта позвао да младе подстакне и охрабри да заједно граде нашу европску будућност.

„Ипак, највише ме радује што је овде више од 100 младих, јер сви заједно треба да градимо модерно, отворено друштво спремно да испрати европске стандарде. То ћемо успети када будемо имали ЕУ на улицама којима се возимо, тротоарима којима шетамо, школама и факултетима на којима се едукујемо, на спортским и културним догађајима које посећујемо – једноставно, када у градовима, селима и пре свега у главама будемо имали вредности ЕУ“, закључио је Боровчанин.

Top