Borovčanin: EU kao standard života

Državni sekretar Borovčanin iskoristio je obraćanje na Info danu „Mladi i evropske integracije“ da okupljenim aktivistima iz više od 100 omladinskih nevladinih organizacija afirmiše evropske vrednosti i pozove ih da isto to oni učine u svojim sredinama, predstavljajući značaj integracija za same građane.

„Ministarstvo omladine i sporta konstantno informiše i obučava mlade za korišćenje različitih dostupnih mogućnosti sa međunarodnog nivoa“, podsetio je državni sekretar i pohvalio napore da se u Srbiji formira sistem odgovornosti, uređenih institucija i poštovanja prava i propisa.

Pozdravljajući partnere na realizaciji Info dana, Borovčanin je istakao kako će mlade aktiviste šefica Pregovaračkog tima Tanja Miščević iz prve ruke upoznati sa iskustvima iz pregovora, ali i edukovati o pisanju projekata i različitim mogućnostima saradnje, a zamenika šefa Delegacije EU u Srbiji Oskara Benedikta pozvao da mlade podstakne i ohrabri da zajedno grade našu evropsku budućnost.

„Ipak, najviše me raduje što je ovde više od 100 mladih, jer svi zajedno treba da gradimo moderno, otvoreno društvo spremno da isprati evropske standarde. To ćemo uspeti kada budemo imali EU na ulicama kojima se vozimo, trotoarima kojima šetamo, školama i fakultetima na kojima se edukujemo, na sportskim i kulturnim događajima koje posećujemo – jednostavno, kada u gradovima, selima i pre svega u glavama budemo imali vrednosti EU“, zaključio je Borovčanin.

Top