Апел за коректно навијање на дербију

Министарство омладине и спорта позива све навијаче на фер-плеј понашање и коректно навијање током сутрашњег фудбалског дербија „Звезде“ и „Партизана“. Овом апелу придружили су се и тимови вечитих ривала, који ће на терен изаћи у мајицама с натписом „Не мржњи“, које су данас добили од државних секретара у Министарству омладине и спорта Предрага Перуничића и Ненада Боровчанина.

„Сви заједно морамо да учинимо све да спорт вратимо деци и младима, да утакмице, као некада, опет буду повод за нормално окупљање и радовање, да родитељи могу да поведу децу на стадион без страха за њихову безбедност. Порука „Не мржњи“ коју ће сутра промовисати играчи „Звезде“ и „Партизана“ није намењена само навијачима, већ свим грађанима Србије, јер је наш циљ да фер-плеј понашање постане саставни део живота свих нас“, поручили су државни секретари Министарства омладине и спорта који су присуствовали конференцијама за новинаре „Звезде“ и „Партизана“. 

Државни секретар за спорт Предраг Перуничић је рекао да сутра морају да победе нормално понашање, фудбал и спортски дух. „Апелујем да навијачи бодре своје тимове фер и коректно, да се избегну инциденти. Сутра ћемо, заједно с играчима, послати снажну поруку фер-плеја и толеранције“, казао је Перуничић додавши да спортисти, као узори младих, имају обавезу да се понашају одговорно.

„Преношењем порука на овај начин, када се ривали на терену уједине у поруци толеранције, допрећемо до шире популације и послати позитивну слику са стадиона“, рекао је Предраг Перуничић на конференцији за новинаре „Црвене звезде“.

Ненад Боровчанин, државни секретар за омладину, изјавио је да је улога спорта увек била да повезује људе, а не да их раздваја. „Спортски догађаји и утакмице су прилика да се шири порука толеранције и уважавања противника, а не насиља и нетрпељивости”, изјавио је Боровчанин, који је и председник Комитета за борбу против говора мржње, на „Партизановој“ конференцији за новинаре. 
Top