Apel za korektno navijanje na derbiju

Ministarstvo omladine i sporta poziva sve navijače na fer-plej ponašanje i korektno navijanje tokom sutrašnjeg fudbalskog derbija „Zvezde“ i „Partizana“. Ovom apelu pridružili su se i timovi večitih rivala, koji će na teren izaći u majicama s natpisom „Ne mržnji“, koje su danas dobili od državnih sekretara u Ministarstvu omladine i sporta Predraga Peruničića i Nenada Borovčanina.

„Svi zajedno moramo da učinimo sve da sport vratimo deci i mladima, da utakmice, kao nekada, opet budu povod za normalno okupljanje i radovanje, da roditelji mogu da povedu decu na stadion bez straha za njihovu bezbednost. Poruka „Ne mržnji“ koju će sutra promovisati igrači „Zvezde“ i „Partizana“ nije namenjena samo navijačima, već svim građanima Srbije, jer je naš cilj da fer-plej ponašanje postane sastavni deo života svih nas“, poručili su državni sekretari Ministarstva omladine i sporta koji su prisustvovali konferencijama za novinare „Zvezde“ i „Partizana“. 

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić je rekao da sutra moraju da pobede normalno ponašanje, fudbal i sportski duh. „Apelujem da navijači bodre svoje timove fer i korektno, da se izbegnu incidenti. Sutra ćemo, zajedno s igračima, poslati snažnu poruku fer-pleja i tolerancije“, kazao je Peruničić dodavši da sportisti, kao uzori mladih, imaju obavezu da se ponašaju odgovorno.

„Prenošenjem poruka na ovaj način, kada se rivali na terenu ujedine u poruci tolerancije, doprećemo do šire populacije i poslati pozitivnu sliku sa stadiona“, rekao je Predrag Peruničić na konferenciji za novinare „Crvene zvezde“.

Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinu, izjavio je da je uloga sporta uvek bila da povezuje ljude, a ne da ih razdvaja. „Sportski događaji i utakmice su prilika da se širi poruka tolerancije i uvažavanja protivnika, a ne nasilja i netrpeljivosti”, izjavio je Borovčanin, koji je i predsednik Komiteta za borbu protiv govora mržnje, na „Partizanovoj“ konferenciji za novinare. 
Top