Зековић са делегацијом Европске федерације компанијског спорта

Састанку су присуствовали председник и финансијски директор Европске федерације компанијског спорта Дидијер Бесере и Хјуз Кампан, као и председник и генерални секретар Асоцијације спорт за све Србије Велизар Ђерић и Јездимир Марсенић, а присутне је поздравио и државни секретар за спорт Предраг Перуничић.

"Један од приоритета Стратегије развоја спорта у Републици Србији за период од 2014.-2018. године коју је израдило Министарство омладине и спорта је развијање рекреативног спорта. Ми смо на заједничком задатку који ћемо, сигуран сам обавити на најбољи начин. Желим да нагласим да Министарство има одличну сарадњу са Асоцијацијом спорт за све Србије која траје дуги низ година", рекао је Зековић.

Урош Зековић

Председник Европске федерације компанијског спорта Дидијер Бесере који заједно са делегацијом борави у Београду због седнице борда те организације, захвалио се на гостопримству помоћнику министра и додао да му је изузетно драго што је баш Србији припала част да буде организатор и домаћин Европског зимског фестивала 2018. године.

"Србија је за нас веома важна. Очекујемо више од хиљаду рекреативаца из познатих европских компанија на Зимским играма које ће трајати пет дана и биће добра прилика да се учесници покажу у најбољем светлу и понесу лепе успомене из Србије", рекао је он.

Урош Зековић и Предраг Перуничић

Председник Асоцијације спорт за све Србије Велизар Ђерић истакао је да ће организација ове манифестације бити прилика за промоцију спорта, културе, туризма и српских брендова и додао да је Министарство темељ сарадње између Европске федерације компанијског спорта и Асоцијације спорт за све Србије на коме почивају активности које је држава препознала.

Европска федерација компанијског спорта је организација чији је главни циљ да промовише и развија спортску праксу у професионалном окружењу широм Европе.

Top