Вучић и Удовичић приредили пријем за атлетичаре

Пријему су присуствовали и финалисти Асмир Колашинац и Емир Бекрић, полуфиналиста Милош Раовић, као и тренери и представници Атлетског савеза Србије.

Премијер Вучић и министар Удовичић честитали су нашим спортистима на освојеним медаљама и резултатима оствареним на Европском првенству и обећали да ће држава преузети системско финансирање свих појединачних спортова како резултати не би били случајни.

Успех наших спортиста, поред њиховог труда и талента, представља и резултат системског улагања у спорт, закључак је данашњег сусрета.

Изузетан успех представља и чињеница да имамо два предстваника на Интерконтиненталном такмичењу, што је први пут у историји српске атлетике.

Премијер Вучић пожелео је нашим атлетичарима успех на будућим такмичењима и поручио да очекује најмање две медаљe на Олимпијским играма.

Шпановићева је у среду до вицешампионске титуле дошла скоком у даљ од 6,81 метара, док је Јелача дан касније остварила исти успех хицем копља од 64,21 метара и за 1,53 метара надмашила сопствени национални рекорд (62,68).

Top