Вучић: Хвала Вељи, имаћу чиме да се похвалим у Берлину

"У име Владе Србије захваљујем се Стјепановићу и његовој породици, пливачком клубу Партизан и његовим тренерима. Он је освајањем медаља показао храбро лице Србије која увек иде на прво место. Због тактичких разлога немамо три златне медаље, али рекао сам му да очекујем привредни раст, да Србија постане јака и да у Рију 2016. освоји осам медаља. Од њега очекујем најмање две, али не би било лоше да донесе и три", изјавио је Вучић.

Премијер је додао да успеси спортиста веома позитивно утичу на имиџ Србије у свету.

"Баш те вечери кад је Стјепановић пливао на 200 метара био сам са страним дипломатима и када сам чуо вриску и цику у комшилуку знао сам да је освојио ново злато. Србија ће то знати да поштује, онолико колико може, а ја ћу имати чиме да се похвалим Ангели Меркел када будем ишао у Немачку. Рећи ћу, добар је ваш Бидерман, али наш Стјепановић је бољи", навео је Вучић.

Он је поновио да ће држава у наредном периоду више пажње посветити улагању у индивидуалне спортове.

"Нешто смо већ урадили за атлетичаре и кајакаше. Искрен да будем, нисам најзадовољнији, али наставићемо озбиљно и одговорно да радимо. Читава Србија и Република Српска била је пресрећна због Вељиних победа и хоћу да му се захвалим јер је као Србин одабрао да брани боје ове земље, иако је могао да представља неку другу", истакао је Вучић, с обзиром на то да је Стјепановић рођен у Дубаију, а да су његови родитељи из Бијељине.

Стјепановић је истакао да му је велика част што се налази у Влади Србије и обећао да ће учинити све да из Рија донесе три медаље.

"Превише лагано сам ушао у трци на 200 делфин, али можда је овако слађе, јер сам на 200 слободно добио светског рекордера Будермана, и то на његовом терену. Наставићу да тренирам делфин, иако сам на ЕП био ван борбе за медаље. У Рију желим да наступим у све три дисциплине, али претходно морам да се пласирам", истакао је Стјепановић.

Он је поручио младима да је најбитније да воле оно што раде.

"Не бих био данас овде да нисам био упоран. Мама ми је кад сам био мали говорила да останем и дуже спавам, али ја сам ишао на тренинге", присетио се двоструки шампион Европе, који је премијеру Вучићу поклонио мајицу пливачког тима Србије са својим именом.

Пријему у Влади Србије присуствовали су и Стјепановићеви родитељи, као и први тренер Партизана Матије Копривица.

Стјепановић је на шампионату Европе у Берлину освојио златне медаље на 200 и 400 метара слободно.

Top