Влада издвојила додатних 12,5 милиона за Летње олимпијске игре у Лос Анђелесу

,,На предлог премијера, на данашњој седници Влада је одобрила додатних 12,5 милиона за одлазак наших спортиста на Летње олимпијске игре у Лос Анђелесу. Веома ми је драго што су Влада и премијер лично су и у овако тешким временима препознали значај одласка наших спортиста на ово такмичење“, рекао је Удовичић.

Он је додао да је Министарство омладине и спорта савез Специјалне Олимпијаде Србије финансирало са 9 милиона динара, што је већи износ него претходних година. Удовичић је рекао и да је поносан на чињеницу да 10 стипендиста овог савеза јесу стипендисти Министарства омладине и спорта. Министар је нагласио да све спортисте третира једнако и пружа им пуну подршку за остварење највиших спортских циљева. Удовичић је посебно истакао да је поносан што велики број српских спортиста представља нашу замљу на овом великом такмичењу.

Директор организације Специјалне олимпијаде Србије Александар Станојевић рекао је да у Лос Анђелес 21. јула иде 87 спортиста који ће се такмичити у 9 спортова.

,,Неизмерно сам захвалан Влади Србије, премијеру Александру Вучићу и министру Вањи Удовичићу што су омогућили нашим спортистима да оду на ово такмичење. Такође, захвалио бих се и Грбићу, Ђоковићу, свим спортистима и добрим људима који су нам помогли својим донацијама“, рекао је Станојевић.

Top