Висока представница Европске комисије у посети Републици Србији

Представници Министарства омладине и спорта одржали су данас билатерални састанак са Хелен Скикос, представницом Директората за образовање и културу Европске комисије на коме су представљена стратешка документа наше земље, усклађена са европским приоритетима и вредностима. Представници Министарства истакли су новине у омладинском пољу и изложили планове за даљи развој омладинске политике Републике Србије. 

Обе стране изразиле су задовољство досадашњом успешном сарадњом у омладинском пољу, а Хелен Скикос похвалила је активности Републике Србије у области младих као пример добре праксе на регионалном и европском нивоу.

Министарство омладине и спорта представљали су шефица кабинета министра омладине и спорта, Уна Павловић, помоћник министра за спорт, Драган Атанасов, шефица Одсека за сарадњу са канцеларијама за младе и удружењима, Зорица Лабудовић, руководилац Групе за међународну сарадњу и контакт тачка за ЕРАЗМУС+, Александра Кнежевић и Ђуро Блануша, задужен за ИПА и међународне пројекте. Састанку су присуствовале и представнице ТЕМПУС канцеларије, предвођене директорком Маријом Филиповић-Ожеговић.

Након билатералног састанка одржан је и Пододбор за спровођење Споразума о стабилизацији и придруживању у области истраживања и иновација, информационог друштва и социјалне политике, где се под тачком „млади“ дискутовало о даљем укључивању младих људи у процесе европских интеграција, а одржана је и посебна сесија посвећена инклузији Рома.

Приликом радне посете Србији у циљу евалуације стања у области образовања, културе, омладине и спорта, Хелен Скикос састала се и са представницима омладинских организација и канцеларија за младе на округлом столу организованом од стране Делегације ЕУ у Републици Србији. Посета је једна од редовних активности у оквиру процеса преговарања Републике Србије за чланство у Европској унији и усмерена је ка испуњавању обавеза наше земље из Преговарачког поглавља 26 - култура и образовање.
Top