Успешно окончана радна посета Комисије за координацију питања младих Босне и Херцеговине

Присутне је поздравила помоћница министра за омладину, Снежана Клашња са сарадницима, представљајући омладинску политику Републике Србије и указујући на активности чија је реализација планирана за наредни период. Уводна сесија омогућила је и упознавање са актуелним стањем у области омладине у Босни и Херцеговини, те подстакла разговор о могућностима за реализацију заједничких активности.

New Image5

У наставку, гостима је представљен рад Фонда за младе таленте, а били су у прилици и да разговарају са представницима Кровне организације младих Србије, Националне асоцијације практичара/ки омладинског рада и Националне асоцијације канцеларија за младе. Додатно је отворено питање сарадње у области спорта, те је Сектор за спорт представио своја постигнућа, отварајући простор за сарадњу у овом пољу.

Посета Комисије за координацију питања младих Босне и Херцеговине

Другог дана посете, представници Комисије за координацију питања младих посетили су Канцеларију за младе Темерин, упознајући се са развојем локалне омладинске политике и радом локалних субјеката посвећених бољем положају младих. Том приликом, испред Општине Темерин поздравио их је Ђуро Жига, председник Општине.

Посета Комисије за координацију питања младих Босне и Херцеговине

У наставку дана, делегација је посетила и Волонтерски центар Војводине, стављајући фокус на дијалог о подстицању волонтеризма међу младима.

Размена искустава и упознавање гостију са ситуацијом на националном и локалном нивоу резултирала је низом идеја за даљи заједнички рад, које су трећег дана посете преточене у Акциони план за 2016. годину.

Посета Комисије за координацију питања младих Босне и Херцеговине

Радна посета Комисије за координацију питања младих реализује се у склопу постојећег Меморандума о разумевању између Министарства омладине и спорта Републике Србије и Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине, потписаног 2012. године у Сарајеву.

Top