Уручене стипендије најбољим студентима у Београду

Свечана додела уговора о стипендирању одржана је у Палати Србија. Студентима са Универзитета у Београду додељено је укупно 595 стипендијa Фонда за младе таленте.

,,Вас 595 сте доказ да се труд и рад исплате. Ви сте покретачка снага наше земље, извор иновација и знања, будућност Србије и пример млађим генерацијама“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Он је истакао да Влада препознаје младе људе, њихов значај и посебну улогу коју имају у друштву. Министар је нагласио да један од највећих проблема са којима се млади суочавају јесте незапосленост, а да је Министарство омладине и спорта покренуло пројекат који има за циљ повећање запошљивости младих, да је у изради Национални програм мера за запошљавање младих, а да се преко Фонда за младе таленте обезбеђују праксе за најбоље студенте.

,,Држава ће увек бити ту за вас, да вам пружи подршку и препозна ваш труд и таленат, да вам помогне да остварите своје снове. 30.000 динара није много, али није ни мало. Тај новац искористите на најбољи могући начин. Уложите га у себе, у усавршавање, у неформално образовање. Увек идите напред и превазилазите себе и своје циљеве. Сматрам да је част бити један од 1.200 добитника ове стипендије у Србији. На вама је одговорност да оправдате наше поверење и да наставите да будете најбољи“ , поручио је Удовичић стипендистима.

Од 2008. године до данас, Фонд је стипендирао 3549 студената са Универзитета у Београду, а наставак студија у иностранству омогућен је за 1075 студента са пребивалиштем у Београду. Такође, ученицима средњих школа са територије Београда за постигнуте резултате на признатим такмичењима у земљи и иностранству додељено је близу 88 милиона динара за остварене резултате.

Top