Удовичић: Желим да ово буде закон који је дао спорт!

Ово је осма од десет јавних расправа које ће се одржати поводом Нацрта закона о спорту. Након Ниша остала су још два града – Суботица и Београд, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

,,Желим да ово буде закон који је заиста дао спорт! Жеља ми је да свако изађе са добијеним одговором, надам се да ће бити задовољан истим, али мислим да је изузетно важна чињеница да је, без обзира на то колико трају јавне расправе, на њима присутан ресорни министар, како би могао да отклони било какву сумњу у односу на сам Нацрт“, рекао је Удовичић.

 Министар је нагласио да лично учествује у свим јавним расправама јер дубоко верује да је, и поред чињенице да је при изради овог нацрта обавио преко 60 састанака са бројним експертима, највишим представницима спорта, бројним спортистима и спортским радницима, и то како на националном, тако и на међународном нивоу, жива реч и директан дијалог о Нацрту закона о спорту, како каже, најбољи начин да се сагледа све оно што њиме треба да се унапреди или промени у спорту.

Према његовим речима, свака јавна расправа до сада била је конструктивна и добијено је мноштво предлога – један од њих тиче се и осигурања спортиста.

,,Један од захтева са терена је проширење осигурања спортиста. Министарство омладине и спорта жели да заштити спортисту, међутим, због тешке економске ситуације у којој се Србија тренутно налази, не можемо додатно да оптерећујемо клубове. До сада је важило да само врхунски спортисти морају бити осигурани. Ако бисмо то применили на све спортисте, то би у многоме угрозило финансирање клубова, али свакако ћемо, као и све остале предлоге са терена, и овај конкретно размотрити“, поручио је министар Удовичић.

Top