Удовичић упозорио челнике савеза: Пажљиво ћу пратити како се примењује закон

,,Имплементација закона је почела и на самом почетку ћу вам скренути пажњу да у року од седам дана имате обавезу да објавите финансијске и ревизорске извештаје на вашем сајту, а обавеза је да се објаве и сва спортска правила савеза", рекао је Удовичић и нагласио да ће помно пратити примену закона.

Он је истакао и да ће изузетно обраћати пажњу на четворогодишње развојне програме на основу којих савези добијају средства, као и да очекује бољу сарадњу савеза са својим чланицама.

Министар омладине и спрота, Вања Удовичић, округли сто, Закон о спорту

,,Више пута сам нагласио да су ми деца приоритет, а законом је прописано да минимум 15% средстава у вашем програму мора бити опредељено за децу и врло ћу водити рачуна о томе колико се улаже у ширење базе", нагласио је министар омладине и спорта.

Удовичић је поновио и да сви уговори од сада морају бити оверени у складу са законом како би се спорт извукао из сиве зоне, скренуо пажњу савезима да министарство мора имати јединствену евиденцију националних и међународних трансфера и истакао да је веома важно да савези све своје чланице посебно обавесте о бесплатним прегледима деце од 6 до 14 година.

Министар омладине и спрота, Вања Удовичић, округли сто, Закон о спорту

,,Врло ћемо контролисати и спровођење одредбе један човек - једна функција, као и деполитизацију спорта која је прописана законом. Треба да отворимо врата неким новим, младим људима, као и бившим спортистима који желе да се одуже српском спорту", казао је Удовичић.

Он се на крају захвалио свим савезима на труду и залагању у процесу доношења новог закона, као и на изузетној спортској 2015. години у којој су освојене укупно 722 медаље и рекао да очекује још успешнију 2016.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=g4ssbFIVdC4&feature=youtu.be[/embed]
Top