Удовичић у посети Љигу, Белановици и Ваљеву

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас ОШ  „Сава Керковић" у Љигу, где је присуствовао јавном часу физичког васпитања.

„Школски спорт посматрамо као начин васпитања, начин живота. Не само као базу за професионални спорт, већ и као базу за рекреативни спорт и здрав начин живота. Акцијом коју смо покренули за 200 школа у Србији, желимо да јачамо школску спортску инфраструктуру и систем школског спорта. Тиме хоћемо да помогнемо локалним самоуправама, за нас нема привилегованих, односно великих и малих општина. Кроз ову акцију ћемо и овој школи обезбедити нeопходну опрему“, нагласио је министар Удовичић.

Након посете школе у Љигу министар Удовичић је обишао ОШ „Сестре Павловић“ у Белановици где је говорио о пројекту „Спорт у школе“.

„Ова школа у Белановици је једна од најбољих школа у програму „Спорт у школе“. Овим програмом желимо да ђаци имају више часова физичког васпитања, да свако дете има право на здрав живот и правилан физички развој“, рекао је Удовичић.

Министарство омладине и спорта, Савез за школски спорт и локална самоуправа, партнери су на пројекту „Спорт у школе", а крајњи циљ пројекта јесте правилан развој деце. Овај програм се реализује у 78 градова широм Србије, у 103 школе, а 6.200 деце апсолутно бесплатно учествује у програму. Ангажована су 102 професора из буџета одобреног од стране Министарства омладине и спорта. Сви ангажовани професори су евидентирани у Националној служби за запошљавање, и тиме се смањује незапосленост.

Министар Удовичић обишао је и спортске терене у Ваљеву, као и кошаркашки терен „Здрављак“ који ће ове године бити обновљен средствима из ИПА пројекта и постати најмодернији терен у комплексу.

За овај кошаркашки терен издвојено је 4,5 милиона динара и од тог новца биће обновљена подлога, постављена нова конструкција и изграђене нове трибине. Након реконструкције поред тениса и фудбала и кошарка ће добити своје место и привући неке нове спортисте.

Top