Udovičić u poseti Ljigu, Belanovici i Valjevu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas OŠ  „Sava Kerković" u Ljigu, gde je prisustvovao javnom času fizičkog vaspitanja.

„Školski sport posmatramo kao način vaspitanja, način života. Ne samo kao bazu za profesionalni sport, već i kao bazu za rekreativni sport i zdrav način života. Akcijom koju smo pokrenuli za 200 škola u Srbiji, želimo da jačamo školsku sportsku infrastrukturu i sistem školskog sporta. Time hoćemo da pomognemo lokalnim samoupravama, za nas nema privilegovanih, odnosno velikih i malih opština. Kroz ovu akciju ćemo i ovoj školi obezbediti neophodnu opremu“, naglasio je ministar Udovičić.

Nakon posete škole u Ljigu ministar Udovičić je obišao OŠ „Sestre Pavlović“ u Belanovici gde je govorio o projektu „Sport u škole“.

„Ova škola u Belanovici je jedna od najboljih škola u programu „Sport u škole“. Ovim programom želimo da đaci imaju više časova fizičkog vaspitanja, da svako dete ima pravo na zdrav život i pravilan fizički razvoj“, rekao je Udovičić.

Ministarstvo omladine i sporta, Savez za školski sport i lokalna samouprava, partneri su na projektu „Sport u škole", a krajnji cilj projekta jeste pravilan razvoj dece. Ovaj program se realizuje u 78 gradova širom Srbije, u 103 škole, a 6.200 dece apsolutno besplatno učestvuje u programu. Angažovana su 102 profesora iz budžeta odobrenog od strane Ministarstva omladine i sporta. Svi angažovani profesori su evidentirani u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, i time se smanjuje nezaposlenost.

Ministar Udovičić obišao je i sportske terene u Valjevu, kao i košarkaški teren „Zdravljak“ koji će ove godine biti obnovljen sredstvima iz IPA projekta i postati najmoderniji teren u kompleksu.

Za ovaj košarkaški teren izdvojeno je 4,5 miliona dinara i od tog novca biće obnovljena podloga, postavljena nova konstrukcija i izgrađene nove tribine. Nakon rekonstrukcije pored tenisa i fudbala i košarka će dobiti svoje mesto i privući neke nove sportiste.

Top