Удовичић у једној од најпрестижнијих спортских клиника - 20 стручњака из Србије добило посао у Аспетару 

Прву групу стручњака који, уз четворогодишњи уговор, одлазе у Катар чиниће осам доктора спортске медицине, осам физиотерапеута и четири медицинска техничара.

„Србија има изузетне стручњаке из области спортске медицине, а сарадњом с Аспетаром, нашим младим лекарима и физиотерапеутима смо отворили врата у свету и омогућили им да стекну знање које ће по повратку у земљу моћи да поделе с колегама у Србији“, рекао је министар Удовичић, изразивши посебну захвалност доктору Небојши Поповићу, који је зачетник идеје о сарадњи „Аспетара“ са Заводом за спорт.

„Доктор Поповић, освајач олимпијског рукометног злата за Југославију, чувени хирург ортопед, већ годинама ради у Аспетару као директор медицине, и, препознајући стручност наших људи у спортској медицини, први је покренуо идеју о овој сарадњи од које ће сви имати корист“, казао је министар.

На састанку је било речи о могућности да следеће године године у Београду Завод за спорт и „Аспетар“ заједнички организују конгрес спортске медицине, који би се касније организовао на сваке две године.

Министар је у Дохи обишао клинику и болницу у саставу „Аспетара“, једне од најпрестижнијих установа за спортску медицину који спада у групу од свега 10 клиника у свету које имају ФИФА лиценцу.

Републички завод за спорт, иснтитуција са традицијом од 60 година у области спортске медицине, је први, од само три европске установе, који је потписао уговор о сарадњи и размени стручњака с катарском клиником.

Top