Удовичић са Дезиром: Подршка Француске у процесу стварања Регионалне канцеларије за младе

Главна тема састанка била је Регионална канцеларија за сарадњу младих (РКСМ), за чије је оснивање иницијативу покренуо председник Владе Републике Србије Александар Вучић на Међународној конференцији земаља Западног Балкана, одржаној у Берлину крајем августа 2014. године.

„Иницијатива је врло потребна и прихватљива за цео регион. На Западном Балкану постоји доста простора за сарадњу кроз размену искустава и промовисање активности у областима омладинског предузетништва, цивилног учешћа омладине и волонтеризма. Полако напредујемо у том процесу али је доста тога тек пред нама“, рекао је Удовичић.

Вања Удовичић и Арлем Дезир

Он је истакао да је за Србију искуство Француске веома значајно да бисмо, како каже, остварили један од главних циљева, а то је формирање Регионалне канцеларије за сарадњу младих.

Државни секретар Арлем Дезир је истакао како је Француској стало да све земље потписнице споразума у Бечу од 27. августа 2015. испуне своје обавезе. Францускa жели да Регионална канцеларија за сарадњу младих буде успостављена током летњег самита у Паризу 2016., истакао је он.

Вања Удовичић и Арлем Дезир

,,Апсолутно подржавамо процес стварања Регионалне канцеларије за сарадњу младих, и трудићемо се да у том процесу Србији помогнемо разменом искустава, знања и добре праксе“, рекао је државни секретар за европске послове Министарства спољних послова Француске Арлем Дезир.

Министар омладине и спорта истакао је да је поносан на сарадњу Фонда за младе таленте са Француском и да га радује што је велики број наших студената кроз њихове стипендије добио прилику да посети ту земљу и тамо се усавршава, док је Дезир нагласио да Француска жели да се увећа број студената на размени.

Top