Удовичић примио параолимпијску репрезентацију у стоном тенису

„Честитам вам на огромном успеху! Ретко ко може да се похвали резултатима попут ваших. Привилегија је и част имати прилику да кажемо да се наша параолимпијска репрезентација у стоном тенису годинама уназад  увек  враћа  са  медаљама  са  Европских  и  Светских првенстава“, рекао је Удовичић.

Он је нагласио да је Србија земља која се залаже за сваког свог спортисту и да све подржава и третира једнако. Изједначен је положај олимпијаца и параолимпијаца кроз Уредбу о националним спортским признањима и новчаним наградама и, како каже Удовичић, управо се на тај начин показује да се међу спортистима не праве разлике.

Vanja Udovičić i paraolipijska stonoteniska reprezentacija

„Поносан сам на све што су стонотенисери учинили за Србију и српски спорт до данас. Свака част на истрајности, борбености, уложеном труду и раду да бисте одржали такав континуитет у освајању медаља.  Верујем да ћете у истом ритму наставити и у будућности, а пре свега наредне године у Рију, из ког се, не сумњам, враћате са медаљама. Ваше је да будете најбољи, а држава ће увек бити ту да вас подржи“, истакао је Удовичић.

Vanja Udovičić i paraolipijska stonoteniska reprezentacija

Председник параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић захвалио се, како министру Удовичићу, тако и читавој Влади Србије на константној бризи за српске параолимпијске спортисте. Чињеница да су награде за освајање медаља на Олимпијским играма изједначене за све спортисте довољно говори о томе колико држава препознаје рад и труд параолимпијаца. Он је додао и да се може осетити љубомора земаља из суседства с обзиром на то да је Србија једна од ретких која на овакав начин пружа подршку својим спортистима.

Vanja Udovičić i paraolipijska stonoteniska reprezentacija

На пријему код министра омладине и спорта били су освајачи медаља Борислава Перић Ранковић, Нада Матић, Зорица Попадић, Митар Паликућа као и Горан Перлић, стонотенисер који није освојио медаљу, али има велике шансе да се квалификује на Игре у Рију, њихови тренери, председник ПОКС Зоран Мићовић и председник Стонотениског савеза особа са инвалидитетом Србије Света Димитријевић.

Top