Удовичић: Потребе младих постају глобални приоритет

Уочи скупа на којем ће делегати из целог света покушати да дају одговор на питање како на глобалном нивоу унапредити омладинску политику у 21. веку, српски министар омладине и спорта поручио је да је неопходно омогућити да се глас младих јаче чује и да њихове потребе буду задовољене.

„Несумњиво је да потербе младих постају глобални приоритет. Улагање у младе је улагање у стабилност и прогрес у годинама пред нама. Морамо јасно да препознамо изазове који се налазе пред омладином и да створимо механизме како на њих најбоље да одговоримо. Највећи изазов је свакако безбедност, највећа потреба су нова радна места за младе и константна едукација. Србија кроз мултисекторски приступ, Закон о младима и Националну стратегију за младе, у оквиру могућности које диктира економска ситуација, ради све што може како би омладина имала шансе које заслужује, јер знамо да ће нам се све што уложимо вишеструко вратити“, казао је Вања Удовичић.

Домаћин форума у Бакуу, највећег светског скупа те врсте, је азербејџанско Министарство омладине и спорта, у сарадњи с Уједињеним нацијама и Саветом Европе.

Top